Partin werkt samen met
Pilot Online Samenwerken & Social Media

31 maart is Partin in samenwerking met Wilde Ganzen begonnen aan de Pilot Online Samenwerken & Social Media. Tijdens een drietal sessies, waarbij we op bezoek waren bij Stb in Houten, maakten de deelnemers kennis met Worknets, een online platform om samen aan een gemeenschappelijk project te werken. Een digitale “project office”, zeg maar. Tijdens de presentatie van Mike Brantjes (de geestelijk vader van Worknets) passeerden allerlei mogelijkheden en functies van Worknets de revue. Al was er wel een deelnemer die drie stappen voor lag op schema, voor anderen duizelde het af en toe even. Gelukkig bood een pauze met soep en heerlijke broodjes dan uitkomst.

Na een nuttige en gezellige sessie waarin ook Skype en Teamviewer behandeld werden keerden de deelnemers huiswaarts. Klaar om te beginnen aan een mini-project, waarin het online samenwerken aan een gezamenlijk doel centraal staat.

De volgende stap was het beleggen van een eerste vergadering via Skype; dat viel uiteindelijk alleszins mee. Oké, niet iedereen kon de eerste vergadering aanwezig zijn, maar al met al kon elk van de drie mini-projecten van start.

Tijdens de enquête voorafgaand aan de Pilot was gebleken dat de meeste animo uitging naar de projecten Transparantprijs, kleinegoededoelen.nl en Themadag Water. Over de andere twee projecten zal in een volgende blogpost wel worden gesproken, maar voor nu concentreren we ons op het mini-project kleinegoededoelen.nl. Dit project heeft als doel om de website www.kleinegoededoelen.nl een goede start te geven. Dit domein is geclaimd door Partin om te gebruiken als gezamenlijke presentatie van het particuliere initiatief naar het Nederlandse publiek. Een website met testimonials en verhalen waar het particulier initiatief zich mee bezig houdt, welke mooie projecten worden uitgevoerd en welke toegevoegde waarde het particulier initiatief levert in het geheel van ontwikkelingssamenwerking, maar natuurlijk ook de valkuilen waar we in zijn getuimeld. En de lessen die we daaruit hebben geleerd.

Het projectteam is allereerst begonnen met het verzamelen van bestaande, leuke verhalen. En daar zijn er een heleboel van. Sommige zou je zo kunnen kopiëren en plakken en andere verhalen moeten nog wat bewerkt worden. In de meeste gevallen gaat het dan om de aanpassing van reclame voor een klein goed doel naar een verhaal over de beweegredenen en resultaten van een klein goed doel.

Als er voldoende verhalen verzameld en bewerkt zijn en de gewenste look-and-feel van de website is vastgesteld en door de webbeheerder gebouwd, gaat www.kleinegoededoelen.nl in de lucht. Via de Nieuwsbrief zal de exacte datum gecommuniceerd worden. Houd je mail dus in de gaten.

Als je zelf een goed verhaal te vertellen hebt en een bijdrage wilt leveren aan het mini-project, kun je een mail sturen naar het secretariaat van Partin.