Partin werkt samen met
Nieuws item

< PhySCI nummer 7

Longlist verhalenwedstrijd bekend

Woensdag 16 november kwam de jury van de Partin Verhalenwedstrijd bijeen om op het kantoor van The Hunger Project de genomineerden te bepalen.


De jury van de verhalenwedstrijd bestaat uit Maaike Jonker, Guido Castagna en Evelijne Bruning

Maaike en Guido zijn schrijvers. In 2015 zijn zij naar Oost-Afrika afgereisd (Burundi, Oeganda, Kenia, Tanzania en Rwanda) om daar oprichters en bestuurders van Particuliere Initiatieven te interviewen op de projecten die zij uitvoeren. Deze interviews zijn uitgewerkt in hun boek Met de Beste Bedoelingen - verhalen over mensen die de wereld zélf mooier willen maken. Maaike werkt tegenwoordig voor het COA, Guido werkt op de afdeling communicatie van Oxfam Novib.

Evelijne Bruning is volgens haar visitekaartje dragon of disruptive dynamics & directeur van The Hunger Project Nederland en actief voorvechter van The World's Best News. In haar vorige baan was ze hoofdredacteur van ViceVersa, het vakblad voor ontwikkelingssamenwerking.


Ze hebben de volgende elf organisaties en verhalen genomineerd:
4Gambia
Abacus
Adamfo Ghana
En Classe
GESP Gennep
HoPe Nederland
Kalai Manram
Mama and Me Uganda
Mirjam in Malawi
SPOT Tanzania
Startup4Kids

De winnaar van de wedstrijd zal bekend worden gemaakt tijdens de Partindag 2016. Het programma en aanmeldformulier van de dag staat hier.


17 november 2016