Partin werkt samen met
Nieuws item

< NME Mundial FLITS 2016-05

Aanbod De Dikke Blauwe

Partin en De Dikke Blauwe, het onafhankelijke opinieblad over doneren & sociaal investeren, zijn een media-samenwerking aangegaan. Concreet: Partin-leden krijgen 10 weken lang gratis het wekelijkse magazine De Dikke Blauwe Journaal in hun mailbox ter kennismaking. Bevalt die kennismaking en vindt u de inhoud van DDB Journaal voldoende relevant, dan doet De Dikke Blauwe u een aanbieding voor een betaald abonnement met een speciale Partin-korting. De kennismakingsperiode wordt niet automatisch verlengd en Partin-leden hebben geen enkele verplichting een abonnement af te nemen. Dus geen kleine lettertjes.


Voor degenen die De Dikke Blauwe niet kennen: deze onafhankelijke journalistieke zender bestaat al meer dan tien jaar (eerder onder de naam FM en Filanthropium) en wordt gedragen door het zeer ervaren journalistenduo Charles Groenhuijsen (ex-NOS) en Edwin Venema. Beiden beschikken over een scherpe pen in hun commentaren op wat zij zelf 'Het Land van Goed Doen' noemen. Daarbij richten zij zich niet alleen op de bestuurders en vrijwilligers die met eigen geld en/of idealen deze wereld een stukje beter proberen te maken, maar ook de vele (potentiële) financiers, zoals major donors en hun adviseurs.

Behalve een wekelijks digitaal magazine (DDB Journaal), bestaat De Dikke Blauwe ook uit een zeer uitgebreide en 24/7 actuele website (www.dedikkeblauwe.nl) met een 'bibliotheek' van duizenden artikelen en commentaren, en een eigen vimeo kanaal (DDB TV). Jaarlijks publiceert de redactie een dik, blauw boek (>500 pagina's) - waaraan het haar misschien wat vreemde naam ontleent - vol met overzichten, ranglijsten, adressen, profielen van fondswervende organisaties en naslaginformatie. De jaargids De Dikke Blauwe is eind september toe aan haar derde editie: DDB3.

De reden voor samenwerking met Partin omschrijft hoofdredacteur Charles Groenhuijsen als volgt: 'Wij volgen zo'n breed terrein van private initiatieven voor de goede zaak, dat wij behoefte hebben aan partners die ons informatie en content kunnen leveren. De kleinere initiatieven vinden wij vaak het interessants en veel innovatie komt daarvandaan, maar door de beperkte schaalgrootte en communicatieve slagkracht blijft veel onder onze radar. Door nauwer met Partin samen te werken kunnen wij ook meer nieuws over dit deel van sector brengen en delen. Blij zijn we dus met deze samenwerking.'

Op de website www.dedikkeblauwe.nl zal binnenkort een speciale 'Newsroom' van Partin verschijnen (hoofdmenu 'thema's' > Partin): dit is een website binnen de DDB-website, volledig gewijd aan nieuws van en over Partin(leden). Dit betekent dat ook de bezoekers van de DDB-website in één oogopslag alle relevante nieuws uit dit deel van 'Het Land van Goed Doen' kunnen overzien.

De Dikke Blauwe is een initiatief van social enterprise Lenthe. Ga voor meer info naar: www.lenthe.nl

Wilt u meer informatie over De Dikke Blauwe of DDB Journaal: klik hier.
Wilt u de nieuwe Jaargids De Dikke Blauwe.3 bestellen: klik hier.
Wilt u in contact komen met de hoofdredactie? Mail dan: edwin.venema@lenthe.nl


16 juni 2016