Partin werkt samen met
Keurmerken voor het PI

Goededoelenorganisaties doen hun best om behalve als effectief en efficiënt ook als betrouwbaar over te komen. Een keurmerk kan daarbij helpen. In de goede doelen wereld is veel discussie gevoerd over het CBF. De laatste jaren zijn enkele alternatieve certificeerders op de markt gekomen. In dit artikel wil de Stichting Projecten Zuid Afrika - SPZA - hun ervaringen met u delen. Interessante informatie vindt u hier.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

VNG Vrijwilligerspolis

De vrijwilligerspolis is een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers binnen de gemeente. Kijk hieronder welke vrijwilligers onder de VNG Vrijwilligerspolis vallen.
De informatiebrochure.
Website van Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Uitgesloten van de verzekering is o.a. een reis naar een 'gevaarlijke bestemming. Verder kunnen verenigingen en stichtingen voor eigen vrijwilligers een verzekering afsluiten voor de duur van het verblijf. Klik voor meer informatie op deze link.

Met dank voor de aanvullingen op dit bericht aan Marie-Antoinette Kroone van Impulsis. 

MyWorld

MyWorld is een forum voor particuliere initiatieven gecreëerd op initiatief van NCDO en Partos. Voor Partin-deelnemers is een handleiding beschikbaar.

Waterprojecten, tanks, pompen, irrigatie etc.

De portal Akvopedia biedt prachtige oplossingen voor waterbeheersystemen: pompen, irrigatie, opslag - inclusief bouwinstructies.
Kijk op Akvopedia of op de site van de Rainfoundation.

Samenwerking met Senegalese Overheid

Voor de realisatie en waarborging van de continuïteit van de bouw en inrichting een middelbare technische school in Abéné heeft Bantan Woro - met hun projectpartner - samenwerking gezocht met het Ministerie van technisch onderwijs en professionele beroepsvorming in Senegal.
U kunt hier het document downloaden.

Transport en Containerruimte

Document met informatie over transport en containerruimte naar ontwikkelingslanden.

Filantropie en de vermogenden

Een onderzoeksrapport van Diana van Maasdijk dat past in deze tijd en past bij Nederland. Het is een verslag van een onderzoek onder Nederlandse vermogende filantropen. Hoe zij vorm geven aan hun betrokkenheid, welke motieven zij hebben. Lees meer...

Een interessante lijst met bronnen

Wiet Janssen ergert zich soms aan mensen op de Vice Versa site (lees hier het hele artikel) die beweringen doen die ze niet met feiten onderbouwen of met onjuiste feiten.  De wetenschapper zet een aantal voorbeelden op een rij en roept andere auteurs op zorgvuldiger te zijn. En hij voegt een interessante lijst met bronnen toe. De gegevens zijn allemaal gratis te raadplegen en/of te downloaden.

Leiderschapstrainingen in ontwikkelingslanden

De Libre Foundation is een stichting met professionele (Nederlandse) consultants. Zij geven, met succes, leiderschapstrainingen in ontwikkelingslanden en kunnen daarbij het PI helpen. Dit gebeurt nagenoeg gratis. Ga naar de website van Libre Foundation en speel het voorlichtingsfilmpje af.

DATABASES voor Goede Doelen

We kennen momenteel in Nederland een aantal organisaties die een database bijhouden waarvan het de bedoeling is dat alle goede doelen daarin terug te vinden zijn. Klik hier voor meer informatie.

Technologie voor arme landen

De webwinkel van de organisatie Kopernik bestaat uit innovatieve objecten die speciaal ontworpen zijn om problemen in ontwikkelingslanden op te lossen. Voorbeeld: de Q-Drum van Aquamazi - een sterk, wielvormig plastic vat waarin 50 liter water met groot gemak in vervoerd en opgeslagen kan worden. Water halen kost zo minder tijd.
Dit is slechts een van de vele slimme oplossingen die de webwinkel biedt:
Kijk op the kopernik.org

Google Q-Drum voor afbeeldingen van dit nieuwe, innovatieve waterhaalsysteem. De Q-Drum kost 65 dollar.

Verzekeringen voor het PI

Bent u als PI goed verzekerd?

Lees over de mogelijkheden voor:

  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
  • Collectieve ongevallenverzekering
  • Gratis verzekeringen voor vrijwilligersorganisaties

Vijf interessante tips voor het PI

Vier brancheorganisaties in de filantropische sector - FIN, ISF, NGF en VFI - hebben zich verenigd in een stichting. Van hun hand is deze poster die ook voor het PI tot nadenken stemt. Het gaat ons allen aan, dus lees de poster. 

NEN-ISO 26000

Op diverse fronten is de afgelopen tijd een discussie gevoerd over ja dan wel nee een gedragscode voor het PI. Hoe men het ook wendt of keert, het is goed om na te denken over de eigen verantwoordelijkheid: "het herkennen en erkennen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. U kunt de ISO-NEN 26000 brochure downloaden: ISO-NEN 26000 brochure en ook de Guidance on Social Responsibility