Partin werkt samen met
Weerbarstig ERFGOED Globalisering in zakformaat

Sieth Delhaas is journaliste en cultuurhistorica en deed van september 2007 t/m februari 2012 onderzoek naar een project van Luo weduwen in Keny, provincie Nyanza. De tekst op de achterkant van haar boek Weerbarstig erfgoed begint zo: "Kenia 2011. Een man krijgt aids, of een ongeluk, en overlijdt. Zijn kersverse weduwe wordt, met haar kinderen, bezittingen en al, vererfd aan haar schoonfamilie, waarna haar vaak een slavenbestaan wacht. Het is nauwelijks voorstelbaar, maar 'weduwenvererving' is in Kenia bij enkele etnische groepen een traditie die ook vandaag nog in ere wordt gehouden." Klik hier voor meer informatie.

Gratis boek online fondsenwerven 2.0 via internet

De Stichting GeefGratis is ontstaan in 2001. Zij maakt het mogelijk tegen 0,0 abonnementskosten en op basis van No Cure No Pay professionele internetdiensten in te zetten. Wel wordt er geld ingehouden op een donatie maar  daarvan komt altijd minimaal 90% bij het goede doel terecht. Zo kunnen alle goede doelen in Nederland professionele internetdiensten inzetten zonder  hoge ontwikkelingskosten. Sinds 2010 verwerkt GeefGratis meer dan 1 miljoen euro per jaar voor de 3.000+ aangesloten goede doelen.
De up-to-date versie van het boek kunt u hier downloaden.


Wereldvoedsel, pleidooi voedselvoorziening

In onze globaliserende wereld is de landbouw in Nederland niet meer los te zien van de voedselzekerheid en de bestaanszekerheid van boeren elders in de wereld. De verschillen in landbouw en voedselproductie tussen onze westerse wereld en de ontwikkelingslanden zijn groot; de samenhang nog groter.

Aan de hand van meer dan 45 fotoparen, begeleidende teksten en achtergrondinformatie worden deze twee werelden naast elkaar gezet in het boek Wereldvoedsel van Guus Geurts.

Voorbij de borrelpraat

In Voorbij de borrelpraat fileert Mirjam Vossen dertig veelgehoorde vragen over ontwikkelingssamenwerking: remt hulp economische groei? Waarom is er nog armoede na 60 jaar hulp? Hoe zit het met de strijkstok van de hulpindustrie? Elke vraag wordt kort en krachtig beantwoord. Bestellen via uitgeverij wereldpodium ISBN 978-90-812696-4-3  

Eerste hulp bij ontwikkelingssamenwerking

Wij adviseren iedere starter het boek ‘Eerste hulp bij ontwikkelingssamenwerking’ van Mirjam Vossen te lezen. Daarmee kunt u wellicht heel wat valkuilen voorkomen bij het opzetten van een nieuw project. U kunt het boek bestellen via www.uitgeverijwereldpodium.nu. Ook voor onze deelnemers is dit boekje aanbevelenswaardig. U zult er zeker nog veel van opsteken!